Hold on tight

en blogg som sällan uppdateras. men ibland så sker det.

okej, kävlinge matchen

Kategori: blogg

eftersom Nicke Nyfiken nu vill läsa om kävlinge matchen så får jag ta tag att blogga om det.
först och främst kan jag säga att den som är mest värd detta blogg inlägg är Julia Olsen.
Julia Olsen blev matchens hjälte och senare i inlägget lär ni förstå varför.

en torsdag kväll klockan 20.00 var det dags för derby i Landskrona Idrottshall.
Landskrona Falcons damlag skulle möta Kävlingen. Vi vinner aldrig över kävlinge, inte för att dom är ett bättre lag än vi nä för när vi möts så vill bollen att in i vårat mål i stället för in i käv linges målvakt. På ett sätt kan jag förstå det, vem vill inte smyga in i Zutts lilla borg. Men idag skulle det ändras för det var vår tur att vinna , det var vi skulle som gå från matchen med ett stort leende. Jag tyckte att visåg laddade och koncentrerade ut på matchen. Så vilken uppvärmning vår kära lagkapten Maria var på har jag tyvärr ingen aning då hon tyckte vi hade lite fokus. Sorry Mary , men vi var laddade ;) In i omklädningsrummet för ett sista snack innan matchen blåses igång. Vi skulle vara med från början och spela med säkert självförtroende. Vi som backar skulle känna oss säkrare och inte vända hem för snabbt. Falcons damer har lite svårt att hänga med i början men tar allt i sista. Visst är det bra att vi tar allt i sista men vi måste börja bli jämnare hela matchen igenom.

Matchen startades och tyvärr var vi inte alls med i början. Det var mycket trögt och var laddningen från uppvärmningen tagit vägen tror jag ingen vet. Efter 8.28 blev det mål, men inte för oss utan för kävlinge. resultatet stod sig ut. Spelet var ganska jämt och vi hade nog lite mer chanser än Kävlinge. Men vi gick till paus med en förlorad period.

Vi laddade om och efter 3.33 i andra så satte vi 1-1 . Jag antar hade det beror på mina fina löpningar på kävlinges planhalva som gjorde dom förvirrad (dom tänkte va fan gör gabby ovanför mittlinjen) och då fick susanne chansen att passa en fri nina som sköt direkt i mål. vi spelade på och vi hade chans efter chans. Men boll jävlen ville inte in. Deras målvakt måste luktat illa och skrämt i väg den stackars bollen för in i mål vill den inte. I stället skulle kävlinge ha tur och efter 17.28 sätter dom 1-2 , jävla skit. Ännu en gång går vi till paus då vi ligger under.

Ja dags för trejde och vår favorit del av matchen. Det var nu kävlinge skräcken föddes, det var dags för Julia Olsen att synas och bli alla kävlinge spelares mardröm. Tredje blåstes igång av domarna, domarna som var kalas dåliga och inte hade många rätt . Julia tar då tag i det hela och plöstlig sätter hon både 2-2 och 3-2 , wohoo vi är i ledning efter två mål av Julia. Efter 15.16 så blir Julia lite målkåt igen och klämmer in 4-2, idrottshallen jublar och jag tror alla känner att nu är det klart. Men smarta tessan sa att vi skulle inte vara allt för säkra helt plötsligt sätter kävlinge både 4-3 och 4-4. Va fan 3 minuter kvar , vi skulle ju vinna. det var ju vår tur. Och det var nu vi tog tag och visade vilka som skulle ha de 3 poängen. Endast 8 sekunder efter 4-4 målet var hon framme igen. Vem då? Jo kävlinge skräcken Julia Olsen.  Då var det ledning igen för Landskrona tack vare kvällens hjälte Julia Olsen. Men kävlinge har hade mer att ge och det visste vi därför skulle det inte släppas till något. När det är två minuter kvar av matchen så åker kävlinge på en utvisning och detta utnyttjar Nina Molin och sätter 6-4. Kävlinge ville mer och tar ut målvakten för att pressa på Landskrona. Det blir lite rörigt men Nina tar tag i bollen och slår in den i tom kasse.

Slutsignalen kom och där stod vi kvar som vinnare, rättvist var det också.
Kvällens hjälte blev såklart Julia vilket jag tycker är kanon roligt. För Juia är cool så är det bara.
Men även ett extra plus till Nina som alltid kämpar och tar i. Nina gjorde 3 mål och kan alltid avgöra matcher.
Såklart tycker jag alla ska vara nöjda men tycker att en del ska ta efter NInas kämparvilja,

Tack för vinsten alla ! den satt fint.

Dagen efter match igen men med reservlaget och då vinst med 17-0 . Vår lagkapten satte 4 mål och hoppas nu det lossnar även inför A-lagsmatcherna då Maria förtjänar att bollarna ska gå hennes väg.

På lördagen blev det lagfest. Aktiviteter på dagen och partaj på kvällen. Mycket trevligt och det kändes riktigt bra och stämningen var härlig. Som president i spelarrådet lovar jag fler såna här saker.

Det ska bli en kanon säsong både på och utanför plan.

Ses ikväll på träningen tjejer, ska bli ett nöje att svettas med er.
Och till alla er andra, för fan börja kolla på Falcons damlag lovar er underhållning.